TOM@TOPEDI.BE

0468 32 43 05

Tielendorp 42, 2460 Kasterlee

Tom Van den Eynde is de man achter Topedi.

"Reeds van kindsbeen af ben ik geïnteresseerd in techniek. Nadat ik mijn diploma als bachelor in de mechanica behaalde, bleef ik echter op mijn honger zitten. Ik besloot om de opleiding tot bachelor in de psychologie te gaan studeren. Toen ik aan deze studie bezig was, kwam ik als bij toeval bij de opleiding tot Orthopedisch Schoentechnoloog terecht. Hierin vond ik de perfecte combinatie; namelijk de techniek die toegepast wordt om het menselijk lichaam te ondersteunen.

Vanaf de eerste dag voelde ik dat dit mijn ding is en tot op de dag van vandaag is dat gevoel alleen nog maar toe genomen. De voldoening die ik krijg wanneer ik iemand kan helpen met een voetgerelateerd probleem, is van onschatbare waarde. 

Ondertussen zijn we 20 jaar verder en heb ik al heel veel ervaring opgedaan. Die ervaring is gestart met het onder de knie krijgen van het vak in de werkplaats. Vele jaren heb ik meegedraaid in een orthopedische werkplaats voor orthopedische schoenen en steunzolen. Nadat ik mijn erkenningsnummer behaalde voor de erkenningsraad van het RIZIV, verschoof mijn werkterrein naar de afdeling Orthopedie in meerdere ziekenhuizen, diabetesklinieken over heel Vlaanderen, afdelingen gespecialiseerd in sporters, revalidatiecentra, privépraktijken en dergelijke meer. Ook het onderwijs wekte mijn interesse. Reeds meer dan 10 jaar ben ik docent bij Thomas More Kempen bij de bacheloropleiding Orthopedie om op die manier mijn kennis en passie voor het beroep door te geven aan onze jongeren.

Ik heb er altijd van gedroomd om een eigen zaak op te richten waarin ik mijn patiënten kan verder helpen van het nemen van de maat, het vervaardigen van het product tot het afleveren ervan. Met het opstarten van Topedi is deze droom werkelijkheid geworden."

"Bij Ons Ligt De Nadruk Op Kwaliteit, Service, Professioneel Advies En Een Persoonlijke Aanpak"